1
Economics::
banking panic
در چهارچوب تئوریهای حوزه بحرانهای مالی که بر مبنای تئوریهای اقتصاد پولگرایی بنا شدهاند، بحران مالی با "هراس بانکی" مرتبط میباشد.
در چارچوب مزبور، بحران مالی در صورتی به وقوع میپیوندد که هراس بانکی و متعاقب آن هجوم بانکی رخ داده باشد، زیرا هراس بانکی موجب کاهش عرضه پول در جامعه شده و این به مثابه یک سیاست انقباضی توسط سیاستگذاران اقتصادی، منجر به کاهش تولید کل و فعالیتهای اقتصادی میگردد (فریدمن و شوارتز، 1963).
نکته حائز اهمیت آن است که تئوریهای پولی بحران مالی، وقایعی همچون سقوط شدید قیمت داراییها و ورشکستگی ناگهانی بنگاههای اقتصادی را به تنهایی به عنوان وضعیت وقوع بحران مالی تلقی نمیکند و تنها بر شرایطی به عنوان شرایط وقوع بحران مالی تأکید مینماید که در آنها هراس بانکی رخ داده باشد (میشکین، 1992).
شرایطی را که در آنها وقایع مزبور رخ داده و هیچ گونه هراس بانکی ایجاد نگردیده باشد، "شبه بحران مالی" و نه بحران مالی میباشد (شوارتز، 1986).
عوامل پنجگانهای وجود دارد که میتواند به وخیمتر شدن مسئله انتخاب معکوس و مخاطره اخلاقی در بازارهای مالی منجر شده و موجبات وقوع بحرانهای مالی را فراهم آورند که شامل افزایش نرخ بهره، افول بازار سهام، هراس بانکی، افزایش در نااطمینانی و سقوط پیشبینی نشده در سطح قیمتها میباشد.
واژگان شبکه مترجمین ایران